Foto: Srna

U trećoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu danas je prikupljeno 77 doza ove dragocjene tečnosti, koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Duško Vasiljević rekao je da su građani pokazali odgovornost i solidarnost.

– Kontinuirana edukacija, informisanje i podizanje svijesti građana o značaju dobrovoljnog davanja krvi jedini je način za postizanje cilja, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta – istakao je Vasiljević.

Jubilarni 50. put krv je darovao Milorad Savanović.

– Krv je lijek koji jedino čovjek može da proizvede. Dok sam zdrav i sposoban sa zadovoljstvom ću davati krv, a apelovao bih i da se mladi uključe u ovakve akcije – naglasio je Savanović.

Mladen Petrušić je, takođe, 50. put darovao dragocjenu tečnost.

– Redovno dajem krv i mislim da je to jedan plemenit čin. Preporučio bih svima da doniraju svoju krv jer samim tim mogu da spase nekome život. Poslije svakog davanja krvi ja se osjećam bolje i zato sam redovan davalac – rekao je Petrušić.

U Kotor Varošu je evidentirano 550 dobrovoljnih davalaca krvi, a ono što ohrabruje je činjenica da je među njima sve više mladih. Sve veći odziv novih mladih davalaca rezultat je stalne promocije važnosti davanja krvi koju provodi Crveni krst u Kotor Varošu.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, uz podršku opštine i brojnih privrednika,organizovala je ovu akciju uz poštovanje mjera zaštite od virusa korona, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )