Foto: Promo

Zbog nestašice B vitamina koja je trenuno u toku u Evropi, HELL ENERGY Hungary Ltd. će privremeno obustaviti proizvodnju HELL energetskih napitaka koji sadrže B vitamine i to od 17. oktobra 2024. godine, a procjenjuje da će obustava trajati dvije do tri sedmice.

Evropska nestašica vitamina B o kojoj se naširoko izvještava u medijima, značajno utiče na  farmaceutsku i prehrambenu industriju. B vitamini su neophodni za mnoge procese, a dobar primjer je vitamin B12 koji podržava normalnu funkciju imunog sistema i pomaže u smanjenju umora. Kao odgovor na ovu situaciju, primorani smo privremeno zaustaviti proizvodnju naših HELL energetskih napitaka od 17. oktobra 2024. godine.

Poduzimamo sve kako bismo smanjili trajanje ovog prekida, te reducirali njegov uticaj na naše partnere i kupce.

Važno je napomenuti da se ova obustava u proizvodnji odnosi samo na HELL energetske napitke, dok ostatak našeg portfolija – uključujući Ice Coffee, XIXO i FloeWater – ostaje potpuno dostupan.

Kako ova nestašica utiče na širok spektar industrija širom Evrope, mi aktivno radimo sa našim dobavljačima i međunarodnim partnerima na rješavanju ovog problema što je brže moguće.

Cijenimo razumijevanje i podršku naših partnera i kupaca tokom ovog izazovnog perioda.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )