Foto: undefined

Portal Cafe.ba je 16. oktobra objavio da je Ambasada Srbije u Ukrajini saopštila da je navodno privremeno zatvorena radi zaštite bezbjednosti osoblja tog diplomatsko-konzularnog predstavništva, koje će nastaviti da obavlja posao iz Beograda do sticanja uslova za povratak. Međutim, nezavisnom provjerom portala Raskrinkavanje.ba utvrđeno je da je Ambasada Srbije u Ukrajini zatvorena još u martu, ne u oktobru.

Tekst je označen kao "manipulisanje činjenicama" te je ovom članku dodata ispravka, a mi se čitaocima izvinjavamo zbog objavljivanja netačnih informacija, kojim smo ih doveli u zabludu.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je još 3. marta da je Ambasada Republike Srbije u Ukrajini, iz razloga zaštite bezbjednosti osoblja, privremeno zatvorena, kao i da će osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastaviti da, do sticanja uslova za povratak, posao obavlja iz Beograda.

Ministarstvo je tada podsjetilo i da je još 13. februara preporučilo državljanima Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć i u predstojećem periodu biti dostupna non-stop, kao i da se mogu obratiti putem telefona ili mejla.
 
Jasno je, dakle, da je Ambasada Republike Srbije u Ukrajini zatvorena u martu 2022. godine, nešto manje od dvije sedmice nakon početka ruske agresije na Ukrajinu 24.2.2022. godine. 

NAPOMENA: 

Tekstu je dodata ispravka nakon analize portala Raskrinkavanje.ba kojom je ovom članku dodata ocjena "manipulisanje činjenicama".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )