Foto: Srpskainfo/M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Podgoričanin N. E. (44) uhapšen je zbog sumnje a je izvršio krivično djelo trgovina ljudima na štetu svoje maloljetne kćerke (15), pošto je prodao za 20.000 evra.

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, N.E. je, sumnja se, ovo djelo počinio na način što je zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, prevozio i prodao svoju maloljetnu kćerku (15) u cilju sklapanja nedozvoljenog braka radi sticanja novčane koristi u iznosu od 20.000 evra.

– Osumnjičeni je u septembru 2020. godine dogovorio sa porodicom iz Njemačke sklapanje nedozvoljenog braka između svoje maloljetne kćerke sa njihovim sinom, na način što je kćerku predao svom srodniku, kom je dao punomoć da maloljetnu oštećenu preveze do Njemačke, što je ovaj i učinio, i predao je porodici radi sklapanja nedozvoljenog braka, za šta je dogovorio novčanu korist u iznosu od 20.000 evra – navodi se u saopštenju.

Oštećena je prilikom boravka u Crnoj Gori u decembru prijavila ovaj slučaj policiji.

Uprava policije je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i uhapsila N.E. koji je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici na dalju nadležnost, prenosi Blic.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )