Foto: Twitter

Koncept telefon kompanije Xiaomi koristi Leica objektive na poleđini.

Kompanija Xiaomi je predstavila koncept telefona koji dozvoljava pričvršćivanje M-serije objektiva Leica kamere na poleđinu.
 
Ovaj koncept se zasniva na Xiaomi 12S Ultra telefonu, o kom smo već pisali u julu i čija sistem kamera sadrži 1-inčni senzor, koji je daleko veći od onih koji se obično koriste u telefonima i više je u skladu sa onim što možemo pronaći u kompaktnim digitalnim kamerama. Ipak, novi telefon posjeduje još jedan takav senzor na svojoj poleđinu, isključivo namjenjen za korišćenje pomoću objektiva.



Xiaomi je objavio video koji objašnjava kako funkcioniše ovaj nesvakidašnji koncept. Kineski tehnološki gigant već neko vrijeme sarađuje sa kompanijom Leica na zajedničkom razvoju sistema kamera, ali u videu kaže da prelazak na objektiv pretvara pametni telefon u "profesionalni alat za fotografisanje" koji nudi prednosti poput "autentične dubine polja" umjesto softverskih funkcija zamućenja pozadine, kakav je Portrait režim.
 
Nema sumnje da je ovo veoma interesantan koncept. Kako bi se prevazišao relativno skroman hardver, proizvođači telefona su prihvatanjem softverskih rešenja za poboljšanje kvaliteta napravili ogroman skok, zbog čega se smatra da će uskoro prestići DSLR kamere po kvalitetu fotografija. Upravo se zbog ovoga postavljalo pitanje kakve bi rezultate proizveo pametni telefon koji koristi hardver profesionalnih kamera.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )