Foto: undefined

Britanska agencija BBC objavila je spisak izvođača za ovogodišnju Pjesmu Evrovizije, uz prognoze ishoda prema kojim će predstavnik Srbije Luk Blek biti rangiran blizu prvih 10.

Agencija navodi da bi pjesma Luke Ivanovića, koji nastupa pod pseudonimom Luk Blek, mogla biti “previše eksperimentalna” za jedno od najpoznatijih muzičkih takmičenja u svijetu.
 
U tekstu je pojašnjeno da je pjesma “Samo mi se spava” nastala 2020. godine, u vrijeme strogih mjera zatvaranja zbog kovida 19, te da tekst “ima korijene u tim mračnim danima”.

BBC ističe da je Ivanović muzikom savršeno prenio “opresivni vakuum” izolacije u doba pandemije.

Agencija podsjeća da je Ivanović nedavno izjavio da je posljednjih nekoliko godina proveo “otuđen od svijeta”, naročito tokom pandemije, te da je većinu vremena proveo u krevetu, uz video-igre i japanske animirane filmove i da je u takvim uslovima nastala pjesma kojom će predstavljati Srbiju.
 
BBC predviđa da će se Slovenija plasirati među posljednjih pet učesnika, dok za hrvatske predstavnike “Let tri” ističe da “treba da se plasiraju u finale”.

Kada se radi o ostalim zemljama regiona, agencija predviđa da će predstavnici Albanije zauzeti mjesto u donjem dijelu tabele, a da će predstavnik Rumunije biti eliminisan u polufinalu.
 
Kao potencijalne favorite za pobjedu, BBC ističe Francusku, ali i Švedsku, koju predstavlja pjevačica Lorin, koja je pobijedila na ovom takmičenju 2012. godine.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )