Foto: SRNA

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH regionalnih centara Tuzla, Sarajevo i Banjaluka su u nekoliko odvojenih akcija na više lokacija oduzeli veću količinu aroma za nargile, rezani duvan, tekstil i mobilne telefone u vrijednosti od oko 127.000 KM.

Na više lokacija na području opštine Ključ oduzeto je 63 komada nargile-lule i 103 pakovanja arome za nargile, procijenjene vrijednosti oko 25.000 KM. Roba nije bila na propisan način obilježena akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.
 
Iz UIO BiH saopšteno je da je prilikom pregleda kombija na graničnom prelazu Orašje kod osobe koja je namjeravala da prođe carinsku proceduru bez plaćanja uvoznih dažbina, pronađena i privremeno oduzeta neprijavljena roba – 257 jakni, kaputa, haljina i druge odjeće.
 
Na carinskoj ispostavi Bijeljina, prilikom pregleda kamiona u čijoj pošiljci je bio prijavljen PVC materijal, pronađena je i privremeno oduzeta skrivena i krijumčarena roba – 16 “ajfon” mobilnih telefona.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe u Orašju i Bijeljini je oko 50.000 KM.
 
Nakon dojave, na području Sarajeva je prilikom kontrole prodajnog i skladišnog prosotra u vlasništvu privatne osobe, pronađeno je i oduzeto 272,5 kilograma sitno rezanog duvana, tržišne vrijednosti oko 52.000 KM, koji nije bio obilježen akciznim markicama i za koji vlasnik nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu.
 
Protiv počinilaca navedenih nezakonitosti će u okviru prekršajnog, odnosno krivičnog postupanja biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje, dodaje se u saopštenju.
 
Uprava za indirektno oporezivanje BiH pozvala je građane da na otvorenu liniju 080/020-607 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.
 
Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, a građani mogu i na viber aplikaciju na broj 065/355-155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duvan.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )