Foto: Facebook

Tijelo 37-godišnjeg Đure Topića, koji je nestao 11. oktobra dok je na nizozemskoj rijeci Mas lovio ribu, pronađeno je u subotu dvadesetak kilometara nizvodno od brane Borgharen na rijeci Mas odakle se zadnji put javio kada mu motor na čamcu nije htio upaliti.

Prijatelji porodice su za Fenix-magazin potvrdili kako je tijelo stradalog Đure, koji je inače porijeklom iz Domaljevca u BiH, pronađeno u riječnom dijelu kanala Vestelijke Kanalveg u nizozemskom Elsloou. Tijelo nestalog hrvatskog ribara je pronađeno tokom privatne potrage u kojoj je u subotu učestvovalo više od 100 ljudi.

Podsjetimo, 11. oktobra u blizini nizozemskog grada Mastrihta je nestao 37-godišnji Hrvat Đuro Topić iz Alsdorfa kod Ahena, u njemačkoj saveznoj zemlji Sjeverna Rajna-Vestfalija. Topić je otišao u ribolov na rijeku Mas. Porodici se zadnji put čula s njim u noći s 11. na 12. oktobra i tada je bio na brani u Borghagenu.

Policija je započela potragu, a rodbina i prijatelji Đure Topića pozvali su na akciju traženja nestalog Hrvata. Iako su se svi nadali sretnom ishodu, nažalost, njegovo je tijelo pronađeno u subotu. Nizozemski službenici pretpostavljaju da je riječ o tragičnoj nesreći te je zato dalja istraga prekinuta.

''Naš rođak Đuro Topić u petak je otišao u ribolov na rijeku Mas u Mastrihtu. Prema posljednjim informacijama, u noći s 11. na 12. oktobra boravio je kod brane u Borghagenu. Snimio je video u kojem opisuje kako njegov čamac ne može više upaliti. Odtad nema nikakvih znakova života od njega. Njegov mobilni je do subote oko 9 sati još imao signal. Postoji mogućnost da je negdje uspio doći na obalu'', objavila je porodica prije nekoliko dana.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )