Foto: cafe.ba

PODGORICA - Ugostiteljski radnici iz Budve, koji su danas protestovali ispred zidina Staroga grada, poručili su da su na ivici egzistencije i da će biti prinuđeni da sami otvore lokale, ukoliko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ne povuče mjere i dozvoli im rad.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Budve Vido Markićević rekao je da ne mogu da prihvate da budu jedini krivci za novonastalu situaciju, s obzirom da su u ugostiteljskim objektima poštovali sve propisane mjere.

"Nije u redu da nas zatvaraju, doveli su naše biznise na rub propasti. Prvo smo dva mjeseca bili zatvoreni, poslije smo izgubili sezonu i sada kada je vrijeme da možemo nešto da zaradimo, jer nas očekuje užasna zima, jedino ispravno je da nas otvore", poručio je Markićević.

On je naveo da će Udruženje večeras donijeti konačan stav o tome šta će uraditi ukoliko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne gore ne povuče mjere i dozvoli im rad.

Na skupu je rečeno da je u Opštini Budva na spisku 28.900 osiguranika, te se mora preispitati odluka da je Budva u crvenoj zoni po broju zaraženih.

Podršku ugostiteljima iz Budve na skupu su dali i predstavnici udruženja ugostitelja iz Podgorice, Nikšića, Tivta, Ulcinja i Kotora, kao i predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović koji je bio na protestu, kao i opštinski fnkcioneri.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )