Foto: FSS

Strahinja Pavlović je u dresu Srbije postigao prvenac u prijateljskom meču protiv Jamajke. On je u 61. minuti zatresao mrežu slabijom desnom nogom.

Tako se namjestilo. Nadao sam se da ću ga dati u tri utakmice na startu kvalifikacija, ali se dogodio na meču prijateljskog karaktera. To ne mijenja stvari, ovo mi je osma utakmica u reprezentaciji i prvi gol. Rezultat nije najbolji, ali poznato je da smo imali dosta problema. Sezona je upravo završena, mnogo je povrijeđenih igrača, ovdje ima i umornih, ali došli smo da odradimo što je bolje moguće i mislim da smo za sada uspjeli.

Dan uoči meča sa Jamajkom, Pavlović je u posljednjem minutu treninga dao vrlo interesantan gol, lopta mu se poslije bodičeka odbila o nogu i završila u maloj mreži. Danas nije bilo slučajnosti, lijepo je ispratio akciju svog tima i iz drugog pokušaja savladao golmana protivničke reprezentacije.

– Dao sam dva gola na treningu i to je bila lijepa uvertira. Baš sam rekao Đoletu, daću ga sigurno protiv Jamajke. Ukazao se prostor, prvo sam šutnuo lijevom, ali slabo… lopta mi se vratila uz dosta sreće, vidio sam prazan ugao, gađao slabijom nogom i pogodio.

Ni skoro zatvoreno desno oko nije mu smetalo .

– Ma nije od nespavanja. Bio sam na moru 6-7 dana prije okupljanja reprezentacije, ugrabio sam priliku jer se poslije Japana odmah vraćam u Monako. Izgleda da sam na moru pokupio neku infekciju, a juče na treningu, kao za inat, lopta me pogodi na isto mjesto i oko još više otekne. Eto, peh. Ali se nadam da će proći do utakmice sa Japanom.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je zadovoljan igrom i rezultatom prijateljske utakmice protiv Jamajke.

– To se prije svega odnosi na dešavanja u drugom poluvremenu. Napravili smo u pauzi četiri izmjene, promijenili sistem i to je dalo rezultat. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu. Utakmica je bila jako zahtjevna u fizičkom smislu. Protivnik je bio izuzetno spreman i bukvalno se na svaku loptu išlo sa dosta faulova, što je nama stvaralo probleme. Nemam razloga da budem nezadovoljan, tim prije što je u našem timu bilo puno debitanata, ako se ne varam čak šest-sedam u startnoj postavi – rekao je Stojković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Drugo poluvrijeme je, kako je rekao, pokazalo da fudbal umije da bude veoma kreativan i da zadovolji sve, kako njih koji ga igraju, tako i nas na klupi i ljude koji prate utakmicu na televiziji.

– Moram još jednom da pomenem faktore koji nam nisu išli u prilog, prije svega dalek i naporan put, kao i vremensku razliku u Japanu. Momci još uvijek imaju problema sa spavanjem i ovo što su danas odigrali ja im zaista čestitam.

Strahinja Pavlović je u osmom nastupu za reprezentaciju postigao prvi gol, a dobio je aplauze i zbog sjajnog klizećeg starta kada je zaustavio opasnu kontru Jamajke.

– Strahinja je ušao u drugom poluvremenu i vidjelo se da je unio svježinu. Čini mi se da igra sa puno samopouzdanja, što je jako važno. Zaslužuje pohvale za gol. I to desnom nogom, što je bilo iznenađenje za sve nas, a pretpostavljam i za njega samog. Sa druge strane, ne smije da pravi neke greške koje su jednostavno nedozvoljene. A to je da gubi loptu bez ikakve potrebe i da daje protivniku prostor, pa onda moramo da trčimo po ovakvom vremenu. Da, to sam zaboravio, pored svih ovih problema koje sam nabrojao, danas je bilo dosta sparno i jako teško vrijeme za trčanje.

Mogla je Srbija i do potpunog preokreta, da je šut Nmanje Gudelja u poslednjem minutu bio malo precizniji.

– Idealna pozicija, već sam je vidio u mreži. Praktično, samo da je pogodio okvir gola. Gudelj je igrač koji ima izuzetno precizan i jak šut. Mislio sam da će ići na varijantu jačine, a ne tehnike. On se opredijelio za ovo drugo i nažalost pogriješio. Ali nema veze, ništa se ne bi promijenilo u mom stavu o utakmici i da smo pobijedili Jamajku. Jedno je sigurno, momci su pružili makismum i ne bi bilo pošteno da su izgubili. U svakom slučaju, veliko iskustvo za debitante, oni će cijelog života pamtiti ovaj dan jer su prvi put u karijeri branili boje najboljeg tima svoje zemlje – zaključio je Stojković.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )