Foto: novosti.rs

Fudbaleri Partizana svoju evropsku priču ove sezone počinju već u prvom kolu kvalifikacija za ligu Evrope. Protivnik će im biti ekipa iz Letonije RFS Riga.

Žrijebom crno bijeli mogu biti zadovoljni ne samo zbog protivnika, već i zbog činjenice da će jedinu utakmicu odigrati kao domaćini, doduše bez pomoći navijača.

Najveći uspjeh u istoriji kluba dugoj devet godina, Partizanov protivnik je ostvario u prošloj sezoni kada su osvojili drugo mjesto u svojoj ligi.

U letonskoj ekipi igra Darko Lemajić nekadašnji igrač Inđije i Napretka. Od stranaca tu su i po jedan Braziilac, Argentinac, Hrvat, Slovenac i dvojica igrača iz Obale Slonovače.

Partizan je favorit, ali u duelima sa ekipama o kojima nema mnogo podataka i čija je taktika nepoznanica za širu evropsku javnost uvijek treba biti oprezan. Partizan je na startu Prvenstva pobijedio 3 puta, ali i doživio poraz u Novom Pazaru.

U odnosu na prošlu sezonu nedostaje samo Strahinja Pavlović. Crno bijelima pripada uloga favorita, međutim postoje negativna iskustva i klubova i naše reprezentacije u duelima sa ekipama iz bivših sovjetskih republika.

Zbog toga treba očekivati da tim Save Miloševića pokaže u četvrtak uveče svoj maksimum i pobjedom počne pohod ka grupnoj fazi lige Evrope.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )