Foto: Pexels

Ako posjedujete automobil, sjesni ste neprijatnosti pronalaženja ptičjeg izmeta na vašem vozilu nakon što ga parkirate ispod drveta. Ali da li ste znali da ove naslage mogu prouzrokovati priličnu štetu vašem automobilu ako se odmah ne očiste?

Ptičji izmet je veoma kiseo i korozivan, što znači da može da „pojede“ boju vašeg automobila i ošteti karoseriju ako se ostavi predugo. Takođe je ljepljiv, što otežava skidanje sa bezbojnog premaza automobila, prenosi Mirror.

Stručnjaci za automobile „Your Red Car“ tvrde da postoji jednostavan trik za uklanjanje ptičjeg izmeta bez oštećenja boje. Stručnjaci preporučuju korišćenje vlažne krpe ako uklonite izmet dovoljno rano.

Ako se ne skine, pokušajte da koristite šampon za auto, a ako ništa drugo ne uspije, preporučuje se WD-40 sprej, prenosi Autoblog.rs.

Stručnjaci objašnjavaju da će ovaj veoma efikasan sprej prodreti u izmet što će ga učiniti lakim za brisanje. Da biste dovršili proces, biće vam potreban šampon za auto i krpa da biste uklonili preostale ostatke.

Denton Brok, menadžer „Your Red Car“, objasnio je da je redovno čišćenje vozila od vitalnog značaja iz više razloga. Prvo, pomaže u održavanju izgleda vozila i sprečava nakupljanje prljavštine, čađi i drugih ostataka koji mogu vremenom oštetiti farbu.

"Redovno čišćenje će takođe pomoći u sprečavanju nagomilavanja štetnih supstanci kao što su ostaci insekata i so na putu, koji mogu prouzrokovati trajna oštećenja ako se ne kontrolišu. U najgorem slučaju, mogli biste da dobijete veliki račun za profesionalno sređivanje, tako da je ključno da ih obrišete čim ih uočite", dodao je on.

Zatim je rekao da će izbjegavanje nagomilavanja rđe i drugih korozivnih materijala, koji mogu dovesti do strukturnih oštećenja, pomoći u održavanju automobila, prenosi Net.hr.

"Čisto vozilo poboljšava bezbjednost tako što osigurava da su prozori, retrovizori i farovi čisti i bez oštećenja. Čišćenje je suštinski dio održavanja automobila koji može pomoći da se produži životni vijek vozila i da ono izgleda najbolje", zaključio je on.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )