Foto: Shutterstock
Vitezovi, čuvari vinograda-pudari, uvek su umjeli i htjeli da naprave ijlepo jelo. Suština ovog specijaliteta je da mu odličan ukus daju začini, koje su oni dodavali po svojoj želji, jednostavno ubacivali sve ono što imaju. Ovaj paprikaš se pravi i u drugoj verziji, samo od piletine, ali mi vam nudimo ovaj recept, isprobajte, veoma pikantno!
Sastojci:
Priprema:
Isjeckajte na kockice luk, šargarepu, papriku, meso, paradajz i krompir. U origalnoj izvedbi trebalo bi da mast ili ulje zagrijete u kotliću, ali to možete da uradite i u dubljoj šerpi. Na to stavite luk, šargarepu, papriku i paradajz i dinstajte na laganoj vatri uz stalno miješanje sve dok ne dobije smeđu boju. Kada je to gotovo, dodajte isjeckano meso, s tim što prvo ubacite junetinu, a oko 15 minuta kasnije i svinjetinu. Sve to miješati bez dodavanja vode, sve dok svinjsko meso ne poprimi bijelu boju. Kada se to dogodi, posolite, pobiberite, dodajte i malo suvog začina, pa sve to prelijte sa oko dva litra vode i kuvate na laganoj vatri, dok meso ne počne da omekšava. U tom trenutku u paprikaš stavite krompir i mljevenu papriku (slatku, ljutu, obje, kako vam odgovara) pa kuvajte dok krompir skroz ne omekne.