Foto: Tanjug

Rusija, zajedno sa muslimanskim zemljama, teži formiranju demokratskog, multipolarnog svjetskog poretka koji je zasnovan na vladavini prava i principima pravde, ukazao je ruski lider

Rusiji je stalo do prijateljskih odnosa sa muslimanskim zemljama i ona ceni njihov napor da vode nezavisnu spoljnu politiku i povećaju svoju ulogu u međunarodnoj areni, poručio je predsjednik Rusije Vladimir Putin. 
 
U pozdravu učesnicima i gostima 15. Međunarodnog ekonomskog foruma "Rusija – islamski svijet: Kazanj Forum", Putin je istakao da Rusija, zajedno sa muslimanskim zemljama, teži formiranju demokratskog, multipolarnog svetskog poretka koji je zasnovan na vladavini prava i principima pravde.
 
Takođe, dodao je Putin, Rusija je raspoložena za širenje saradnje u svim sferama – od trgovine i investicija do sporta i turizma.
 
Predstojeći sastanak Grupe strateške vizije "Rusija – islamski svet" na kome će učestvovati i predstavnici Organizacije islamske saradnje je od velikog značaja za Rusiju, istakao je Vladimir Putin.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )