Foto: Arhiva

Zapad ne shvata da je uvođenjem sankcija natjerao Rusiju da razvija sopstveni intelektualni proizvod i to je veoma dobro, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.


Zbog redukovanog broja objava na Facebook za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte besplatnu aplikaciju cafe.ba ! Klikom OVDJE !
 

„Naši zlobnici ni ne shvataju šta su uradili, natjerali su nas, lijene, koji sjedimo na mineralnim sirovinama, da se pozabavimo razvojem sopstvenog intelektualnog proizvoda, i to je jako dobro. Naravno, neuspjesi se ne smiju dozvoliti“, rekao je Putin na sastanku sa rukovodiocima inženjerskih škola i njihovim industrijskim partnerima.

Prema Putinovom mišljenju, Rusija shvata mogući srednjoročni odloženi negativni efekat sankcija.

„Postoje određene teškoće koje tek treba da se prevaziđu, ali sve ide kako treba, mi ih prevazilazimo, nema većih neuspjeha, o čemu svedoči stanje u privredi. Shvatamo srednjoročni odloženi efekat mogućih negativnih posljedica, ali generalno, za sada je sve dobro“, objasnio je Putin.

Ruski predsjednik takođe smatra da će se bivši strani partneri Rusije na kraju vratiti na rusko tržište. Kako je naveo, prije toga je potrebno pripremiti se za takav razvoj događaja i popuniti niše koje su još slobodne domaćim proizvodima.

„Potrebno je da u osnovi svega bude domaći razvoj. Tome treba težiti i učiniti što je brže moguće. Jer kada dojučerašnji strani partneri odluče da se vrate, a to će se kad-tad desiti, neophodno je da tržište bude zauzeto našim proizvođačima“, objasnio je šef države.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )