Foto: n1

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je da njegovim oružanim snagama nedostaje vojna oprema koja im je potrebna za pobjedu u ratu u Ukrajini.

On je istovremeno insistirao na tome da Moskva pojačava proizvodnju oružja kako bi nadoknadila nedostatke, pišu N1 Hrvatska i N1 Sarajevo.

Govoreći na sastanku proratnih blogera u Kremlju u utorak, Putin je priznao, prenosi N1, da je "tokom specijalne vojne operacije postalo jasno da postoji nedostatak mnogih stvari – precizno navođene municije, komunikacione opreme, aviona, dronova i tako dalje".

"Imamo ih, ali ih, nažalost, nemamo dovoljno", rekao je Putin, prenijeli su ruski državni mediji.

Poput bespilotnih letjelica, "potrebno je savremeno protivtenkovsko oružje, a potrebni su i savremeni tenkovi".
 
Istovremeno, Putin je tvrdio da je došlo do višestrukog povećanja proizvodnje oružja na bojnom polju i najtraženije opreme.
 
Izvještaj Centra za strateške i međunarodne studije objavljen u aprilu pokazuje, međutim, da sankcije Zapada sprječavaju Rusiju da uvozi komponente potrebne za proizvodnju naprednog oružja.
 
"Dok kvalitet vojne opreme koju koristi ukrajinska vojska nastavlja da se poboljšava zahvaljujući pomoći Zapada, kvalitet ruskog naoružanja nastavlja da degradira", zaključuje se u analizi.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )