Foto: Sputnik

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov ministar odbrane, za kog kažu da je „u nemilosti“, posjetili su vojni kamp u zapadnom regionu Rjazan.


Zbog skorog gašenja plasmana vijesti  na početnim stranama od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !
 

Cilj posjete je, kako prenose ruski mediji, bio da se predsjednik uvjeri kako se trupe koje su mobilisane na osnovu njegove naredbe, pripremaju za borbe u Ukrajini.

Putinu i Šojguu su u četvrtak pokazali u tom vojnom kampu za obuku standardnu vojnu opremu, s kojom raspolaže ruska vojska, poput uniformi, zaštitinih kaciga, zaštitinih prsluka, kao i vojne čizme namijenjene vojnicima za zimu.

“Glavno je da su one tu“, prokomentarisao je Putin, vjerovatno zbog navoda brojnih zapadnih medija da ruskoj vojsci nedostaje opreme, a pogoovo one koja bi vojnike šitila zimi.

Tokom posjete vojnom kampu, Putin je čak uzeo pušu u ruke i, kako prenosi Raša tudej, ispalio nekoliko hitaca. Isto je uradio i Šojgu, a pucali su iz snajperske puške „Dragunov“ (SVD).




 
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )