Foto: unsplash.com

BERLIN - Njemačke vlasti danas su sprovele raciju protiv međunarodne organizacije za krijumčarenje migranata, a tom prilikom uhapšeno je 10 osoba, saopštila je policija.

Među uhapšenima su i dva advokata za koje se smatra da su podmićivali zaposlene u kancelariji za imigraciju.
 
U operaciji je učestvovalo više od 1.000 policajaca koji su, osim radnih mjesta dvojice advokata, pretražili i desetine kuća, prodavnica i kancelarija širom zapadne i južne Njemačke.
 
"Osumnjičeni su navodno nezakonito iskoristili specijalna njemačka imigraciona pravila rezervisana za kvalifikovane strane radnike kako bi nabavili boravišne dozvole za oko 350 uglavnom kineskih i državljana pojedinih arapskih zemalja, koji ne ispunjavaju potrebne kriterijume, u zamjenu za stotine hiljada evra", javlja nemački Bild, prenosi euronews.rs.
 
Racije su sprovedene u saveznim državama Sjeverna Rajna-Vestfalija, gdje je desetoro osumnjičenih uhapšenih, Šlezvig-Holštajn, Hesen, Rajna-Palatinat, Baden-Virtemberg i Bavarska, kao i u Hamburgu i Berlinu.
 
Njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fejzer zahvalila je policiji i tužiocima na "velikom udaru na međunarodno organizovano krijumčarenja migranata".
 
"U borbi protiv krijumčarskih bandi, potreban nam je upravo ovaj visok nivo istražnog pritiska i ovakve dosljedne mjere. Nastavićemo sa ovim oštrim pristupom protiv organizovanog krijumčarenja migranata'', naglasila je Fejzer.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )