Foto: twitter/ao22

Kraj istorijskog spektakla koji je trajao pet i po sati, Medvedev je propustio priliku da veže drugu Grend slem titulu, Nadal je osvojio svoj 21. pehar na grend slemovima!

On je do trijumfa stigao posle preokreta i pet sati i 26 minuta igre – 2:6, 6(5):7, 6:4, 6:4, 7:5.
 
Nadal je uspjeo da stigne do 21. Grend slem titule, čime je na vječnoj listi pobjegao najvećim rivalima, Rodžeru Federeru i Novaku Đokoviću.

Španac je po šesti put igrao za trofej u Australiji, a slavio je prvi put poslije 2009. godine, a ovaj uspjeh doneo mu je i mali skok na ATP listi – sa šeste na petu poziciju.
 
Do pobjede je stigao na nevjerovatan način – imao je dva seta zaostatka, ali je nekako pronašao ritam u nastavku i uz veliku podršku sa tribina stigao do preokreta.
 
Dosta je griješio Nadal tokom uvodna dva seta, Medvedev je bio neprelazan sa osnovne linije, međutim, stvari su se okrenule negdje od sredine trećeg seta, kada je Bik sa Majorke najavio čudo, do kojeg je na kraju i stigao, uz komplikacije u finišu odlučujućeg seta.
 
Servirao je na 5:4 za titulu, ali je pretrpeo brejk. Do istog je stigao već u sledećem gemu, da bi u 12. bio sigurniji, te konačno priveo meč kraju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )