Foto: avaz

Zbog uragana je evakuirano više od milion ljudi, a brojna područja su već poplavljena

Uragan Milton, najjači u posljednjih sto godina, pogodio je Floridu. 

Zbog uragana je evakuirano više od milion ljudi, a brojna područja su već poplavljena. Najteže su pogođena područja Naplesa, Fort Majersa i Tampe, a prema posljednjim informacijama broj poginulih porastao je na deset, javlja NBC.

Pet smrtnih slučajeva potvrđeno je u okrugu Sent Lusije, na atlantskoj obali Floride, koji su poharala tornada.

Policija je potvrdila dvije smrti povezane s olujom u Sent Petersburgu, dok je šerif okruga Volusija Majkl Čitvud (Michael Chitwood) naveo kako su u ovom okrugu stradale tri osobe.

Šerif okruga Hilsbro na Floridi Čed Kronister (Chad Chronister), koji je plovio područjem s novinarkom CNN-a, kaže da nikada nije vidio ništa slično.

On je istaknuo da je ova poplavljena zajednica trebala biti utočište za ljude koji su pobjegli od oluje iz drugih područja. - Nikada nisam vidio ovakve poplave. Imali smo ljude koji su se evakuirali ovamo kako bi bili sigurni. Poslušali su, došli su ovamo. Ovo je susjedstvo koje nema mnogo. Imaju vrlo malo, a to malo što su imali - izgubili su sve. Imamo vodu visoku 1.2 metra, do njihovog prvog kata ovdje. Ovo je pretežno Latino zajednica, njihova crkva je nestala, njihovi automobili su nestali. Opet, ne žive od plaće do plaće - ovo su ljudi koji žive dan za danom i nemaju ništa. Srce ti se slama za ove ljude - poručio je Kronister.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )