Foto: srpskainfo.com

Crnogorska policija rasvijetlila je ubistvo Momčila Đurišića (69) počinjeno 4. juna u Ulcinju.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Centra bezbednosti Bar podneli su krivičnu prijavu protiv dva albanska državljanina P. V. (34) i L. D. (35), koji se sumnjiče za ubistvo Đurišića, rekao je načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SBPK Aleksandar Bošković na današnjoj pres konferenciji Uprave policije.

On je rekao da su pronađeni predmeti korišćeni u ubistvu, da je otkriven pravac njihovog kretanja.
– Albanski državljani su u bjekstvu – dodao je Bošković.

Načelnik je rekao da su tokom istrage identifikovali izvršioce i da su im kolege iz Albanije, nakon provjere dokaza koji su izuzeli, potvrdili sumnje.

Prema informacijama Vijesti likvidacija Đurišića dovodi se u vezu sa ubistvom Kosovara Beće Likaja, marta 2017. godine u Ulcinju, za šta je osuđen Momčilov sin Savo.

Bošković je rekao da jedan od pravaca istrage ide ka tome da li je motiv ubistva krvna osveta, ali da to ne mogu decidno da tvrde. On je rekao da je direktni izvršilac ubistva P. V.

– Na osnovu svih aktivnosti koje je sprovela crnogorska policija, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom, utvrđeno je kada su ušli u Crnu Goru, koji automobil su koristili – rekao je Bošković.

Dodao je da su oni legalno ušli u Crnu Goru i iz nje izašli preko graničnog prelaza Sukobin, istog dana kada su izvršili ubistvo.

Bošković se zahvalio kolegama iz Albanije koji su promptno reagovali, naročito direktoru tamošnje kriminalističke policije.

Najavio je da će za osumnjičenima biti raspisana međunarodna potjernica.

Podsjetimo, Đurišić je ubijen u kafiću koji je držao. Kako su ranije pisali mediji, kobnog dana je u popodnevnim satima u kafić ušao muškarac i naručio piće. Kad se Ulcinjanin okrenuo da mu donese porudžbinu, pucao mu je u potiljak i pobegao.

Ubica je ušao u lokal kada je Đurišić bio sam, a policija je nedaleko od lokala pronašla pištolj i jaknu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )