Foto: srpskainfo.com

Darija Kisić Tepavčević, član Kirznog štaba Srbije, rekla je danas da se o kontroli mjera na granicama svaki dan diskutuje, da do sada nema novih preporuka, ali je moguće je da će doći do reavulacije.

Ona je dodala da se ne treba razmišljati da li je Srbija blizu ili daleko od nekog kriterijuma u konteksu donošenja novih mjera protiv širenja virusa korona.

– Mi se borimo sa ovim virusom, a osnova naše borbe je nošenje maski i držanje distace – istakla je ona odgovarajući na pitanje koje bi još mjere mogle da budu donijete i koji su to kriterijumi koji bi doveli do toga da se recimo uvedu nove mjere na granicama ili uopšteno.

Ono što može da bude sljedeće, naglasila je, jeste još rigoroznija kontrola i sankcionisanje onih koji to ne poštuju.

Kisić je na današnjoj pres konfereciji Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 dodala i da nikada nije spomenula uvođenje policijskog časa.

– Bitno je da što duže bolnice koje primarno nisu infektivne da ostanu što duže u ne-kovid sistemu – istakla je ona i dodala da su u tom kontekstu privremene bolnice veoma značajne.

Nove mjere

Podsjetimo, redari u ugostiteljskim objektima, zabrana lokalnim samoupravama da izdaju bilo kakve dozvole za organizovanje događaja, Arena od ponedjeljka postaje kovid bolnica, tri su najnovije mjere koje je danas donio Krizni štab za borbu protiv kovida 19, prenosi Blic.

Nakon današnje sjednice Kriznog štaba, dr Darija Kisić Tepavčevć izjavila je i da je nova mjera i obavezno nošenje maski na otvorenom, međutim nešto kasnije dala je drugačiju izjavu. Ona je, naime, “precizirala” da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )