Foto: null

Piletina tika masala odličan je spoj aroma i ukusa Istoka i Zapada i svaki ručak će učiniti posebnim, pa ga vrijedi isprobati. Piletina tika masala je toliko primamljiva da i Englezi i Indijci kažu da je njihovo nacionalno jelo. Priča kaže da je originalno jelo koje su Indijci služili Britancima bilo suviše suvo, pa su ga uz poseban sos učinili savršeno sočnim. Danas je tika masala pravi spoj zapadnjačke i istočnjačke kuhinje, a uz miks začina daje poseban užitak. Ako volite da probate nešto malo drugačije, pletina tika masala je idealan izbor, a mi vam nudimo recept koji je osmislio Mr. Kitchen, objavljen na sajtu N1.

Sastojci:

500 g pilećeg bijelog mesa

1 manji crni luk

3 čena bijelog luka

400 ml paradajz soka

3 kašike paradajz pirea

1 kašika đumbira

1 kašika kumina

1 kašika kurkume

1 kašika garam masale

1/2 kašike kajenske paprike

100 ml jogurta

so, veza peršuna

Priprema:

Bijeli i crni luk isjecite i stavite da se proprži zajedno sa piletinom. Kada se malo proprži, dodajte začine: garam masalu, kurkumu, kumin, kajensku papriku.

Ostavite na šporetu još minut, dva da puste aromu, a zatim dodajte sok od paradajza i ostavite da se krčka još petnaestak minuta. Pred kraj stavite malo jogurta.

Ako želite da bude malo gušće, dodajte pire od paradajza.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )