Foto: Twitter

Reuters je povukao vijest sa Kameronovim riječima o "pravu" Ukrajine da napadne Rusiju

Novinska agencija Reuters povukla je objavljenu vijest uz riječi britanskog ministra vanjskih poslova Davida Camerona o "pravu" Ukrajine da napadne Rusiju uz pomoć oružja dobijenog iz Londona. Istovremeno, novinari su obećali da će objaviti ažuriranu verziju teksta.
 
“Poruka da Kameron obećava pomoć Ukrajini povučena je zbog revizije nekih detalja u materijalu Revidirana verzija materijala će biti objavljena u dogledno vrijeme”, kaže jedna od publikacija .
 
Rusko Ministarstvo vanjskih poslova već je odgovorilo na takav "incident". Službena predstavnica odjela Maria Zakharova sigurna je da je Cameron ipak dao takvu izjavu.
 
Reuters je ranije citirao izjavu britanskog ministra vanjskih poslova Camerona, koji je, kako je agencija tvrdila, proglasio "pravo" Ukrajine da napadne Rusiju oružjem dobijenim iz Londona. Takođe, prema njegovim riječima, London će nastaviti da podržava Kijev, za koji se godišnje obezbjeđuje tri milijarde funti sterlinga (3,75 milijardi dolara). Istovremeno, britanski ministar vanjskih poslova priznao je da je njegova zemlja "sve devastirala u pogledu nabavke vojne opreme".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )