Foto: Instagram

Dominik Livaković dolazi iz poznate zadarske porodice, otac mu je aktivan u politici, a majka je u rodu s velikom zvijezdom jugoslavenskog fudbala, s kojom dijeli i prezime.

Golman hrvatske reprezentacije Dominik Livaković postao je heroj nacije nakon što je na utakmici Hrvatske i Japana obranio tri penala i tako osigurao prolaz Vatrenima u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.
 
Na utakmici ga je s tribina vjerno bodrila supruga Helena Livaković, s kojom se vjenčao ovog ljeta u katedrali sv. Stošije u Zadru, nakon pet godina veze.
 
Dominik inače dolazi iz poznate zadarske porodice. Otac Zdravko Livaković aktivan je u politici i bivši je državni tajnik Ministarstva prometa.

 
Dominikova majka Manuela Skoblar nosi poznato fudbalsko prezime i u rodu je s legendarnim napadačem jugoslavenske reprezentacije Josipom Joškom Skoblarom, koji je nakon igračke karijere ostvario uspjeh i kao trener Hajduka, a danas vodi popularnu porodičnu konobu u Zadru.
 
Lijepa Manuela privukla je veliku pažnju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, kada je s današnjom snahom Helenom bodrila Vatrene s tribina. Također je ukrala pažnju i na sinovu vjenčanju, na kojem se pojavila u elegantnom izdanju te izgledom oduševila uzvanice i javnost.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )