Foto: STARSPORT

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale Srbija opena, a potom je iz Beograda poslao poruku Vimbldonu nakon odluke o suspenziji ruskih tenisera.

Podsjetimo, engleska vlada i organizatori Vimbldona donijeli su zvaničnu odluku da zabrane učešće ruskim i bjeloruskim igračima zbog aktuelne invazije Rusije na Ukrajinu.

Među njima je i Rubljov, koji je iz prijestonice Srbije, otvoreno pričao o toj temi na konferenciji za medije.

"U mojoj poziciji, uz pritisak koji imam, ne postoji pravi odgovor. Pričaću iz srca i onako kako se osjećam. Iznjeo sam jednom stav o ovoj situaciji i iznijeću još jednom, da svima bude jasno", rekao je Rubljov, pa nastavio:

"Ja nisam političar, ne znam ništa o vijestima, ne pratim ih jer samo radim naporno da bih igrao tenis. To je moj posao. Juče smo dobili zvaničnu odluku Vimbldona i, da budem iskren, u razlozima njihove odluke koje su nam dostavili nema puno logike. Razumjeo bih da ta suspenzija ruskih igrača može nešto da promijeni, ali ona neće promijeniti ništa. Stvari koje se sada dešavaju su diskriminacija ruskih tenisera", poručio je osmi teniser planete.

Zatim je uoutio prijedlog za Engleze.
 
"Engleska vlada promoviše slobodu govora, demokratiju, a to bi imalo smisla da su nam dali izbor da li želimo da igramo ili ne želimo. Da je postojala opcija da se sav novčani prihod dodijeli humanitarnim organizacijama i porodicama stradalim u ratu, taj potez bi pokazao da engleska vlada želi mir i da želi da pomogne. Nagradni fond bi mogao da ide do milion funti, što je ogromna svota i tenis i Vimbldon bi bili prvi u svijetu koji su to uradili u vrijeme rata. Pokupili bi svu slavu".
 
Na kraju je zaključio u miroljubivom tonu.
 
"Na kraju dana, mi samo želimo da se takmičimo, ne zanima nas politika. Ja ne pratim dešavanja, iako jesam Rus i rođen sam u Rusiji. Samo želim da pokažem da smo mi dobri ljudi, ljubazni i da to svima bude jasno", poručio je Rubljov.
 
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )