Foto: Telegram

Rusi napreduju? "Teške borbe – napali su"


Facebook je smanjio distribuciju vijesti na vašim početnim stranama!

Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !


Rusi pokušavaju da pomjere liniju fronta zapadno od grada Donjecka, koji je od 2014. godine pod kontrolom proruskih separatista, prenosi Rojters.

Generalštab ukrajinske armije saopštio je da ruske snage pokušavaju da napreduju ka svojim glavnim ciljevima u Donjeckoj oblasti, gradovima Bahmut i Avdijevka.

Ruske snage su granatirale obje oblasti i koriste zapaljivu municiju u pokušaju da spale ukrajinske odbrambene položaje, ali sa samo ograničenim uspjehom, saopštila je ukrajinska vojska.

Jedinica čečenskih boraca takođe se bori protiv ruskih snaga u oblasti Bahmuta, koje se nadaju da bi ukrajinska pobjeda mogla da izazove političku krizu u Ukrajini i svrgne moćnog prokremaljskog čečenskog lidera Ramzana Kadirova, navodi Rojters.

Što se tiče južnog fronta, ruske snage su i dalje ukopane na istočnoj obali rijeke Dnjepar, saopštila je ukrajinska vojska i dodala da je u toku granatiranje područja na zapadnoj obali, uključujući i grad Herson, koji su nedavno oslobodile ukrajinske snage, poslije ruskog povlačenja.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )