Foto: Arhiva

Istraga je potvrdila podatke da su izvršioci terorističkog napada na Krokus siti hol primili značajne količine novca i kriptovaluta iz Ukrajine, navodi Telegram kanal ruskog Istražnog komiteta.


"Prvi rezultati istrage u potpunosti potvrđuju planski karakter akcija terorista, pažljivu pripremu i finansijsku podršku organizatora zločina. Kao rezultat rada sa privedenim teroristima, proučavanja tehničkih uređaja oduzetih od njih i analize informacija o finansijskim transakcijama dobijeni su dokazi o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim ekstremistima“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, istraga raspolaže potvrđenim podacima da su izvršioci terorističkog napada primili značajne količine novca i kriptovaluta iz Ukrajine, koji su korišćeni za pripremu zločina“.

Pored toga, identifikovan je i priveden još jedan osumnjičeni, umješan u šemu finansiranja terorizma. Istraga će podneti zahtjev sudu za njegovo pritvaranje.

Ranije je direktor FSB Aleksandar Bortnikov saopštio da prve informacije dobijene od uhapšenih u slučaju terorističkog napada u Krokus siti holu potvrđuju ukrajinski trag. Prema njegovim riječima, teroristički napad je bio od koristi zapadnim obavještajnim službama i Ukrajini kako bi destabilizovao situaciju u Rusiji i posijao paniku u društvu.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )