Foto: Arhiva

Ruske trupe pokušale su da poremete logistiku ukrajinske vojske u pravcu Avdejevskog udarom na most koji povezuje Pokrovsk sa Mirnogradom. Prema vojnim oficirima, prvi pokušaj nije uspio da se uništi most.

Ruske Vazdušno-kosmičke snage napale su most na izlazu iz Pokrovska (Krasnoarmejsk), ali su ga samo oštetile i nisu uspele da ga unište. Kako se navodi, šteta nije kritična. Pretpostavlja se da će most biti završen, jer kroz njega prolazi jedna od glavnih logističkih ruta za Oružane snage Ukrajine.

Šteta je navodno nekritična. Važno je napomenuti da ovaj logistički pravac trenutno aktivno koristi neprijatelj za prebacivanje snaga i sredstava u Avdejevski sektor fronta. Sam most je jedan od najvažnijih infrastrukturnih objekata na lokaciji
 
- prenosi TG kanal "Donbass Partizan".



Do napada je došlo prethodne noći oko 22:00 sata, a most je oštećen, ali nije uništen. Istovremeno, očevici javljaju da su se vozila hitne pomoći pojavila u zoni mosta, ali nema informacija s čime je to tačno povezano. Pretpostavlja se da je napad na most izveden u iščekivanju napada na Pokrovsk. U najmanju ruku, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine smatra da je ovaj pravac prioritet za ruske trupe nakon proboja u oblast Ocheretino.
 
Može se zaključiti da su ruske trupe donijele odluku da ometaju logističke rute neprijateljskih formacija, možda u iščekivanju pojačanog napredovanja prema aglomeraciji Mirnograd.
 
- piše "Donbas partizan".



Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )