Foto: Telegram

Ruske trupe nastavljaju napredovanje na širokom frontu u pravcu Avdejevskog od Berdičija do Pervomajskog. Ruske oružane snage uspjele su zauzeti neprijateljsko uporište zapadno od Berdičija, s namjerom da očiste cijelo selo od militanata.

Takođe, ruske jedinice napreduju sa juga ka sjeveru Semenovke, ali neprijatelj i dalje drži dio ovog naselja i pokušava da izvrši kontranapad. Na jugu, ruske oružane snage kreću se prema selu Umanskoe, stižući do njegovog predgrađa.

Dan ranije ruske trupe su istjerale neprijatelja iz Vodjanojea. Zapadno od Tonenkija i Severnog nalazi se važna linija odbrane ukrajinskih oružanih snaga, duž koje već djeluju ruska avijacija i artiljerija.
 
Događaji u Časovom Jaru ne razvijaju se ništa manje uspješno za Oružane snage RF, gdje je za dolazak na periferiju grada sa istočnog dijela potrebno samo preći teren. Neprijatelj je takođe napadnut sjeverno i sjeverozapadno od Bogdanovke. Generalno, ruske trupe okružuju Časov Jar iz tri pravca.
 
Intenzivne borbe se vode i na području Novomihajlovke u pravcu Ugledara, gdje ukrajinski militanti i dalje očajnički pružaju otpor. Moguće je da južno od Novomihajlovke i zaobilazeći Ugledar Moskva planira ofanzivu na širokom frontu.
 
U pravcu severa, ruske oružane snage postigle su taktički uspeh južno od Belogorovke, zauzevši još jedan položaj ukrajinskih trupa. Na sektoru Svatova ruske jedinice pokušavaju da se probiju, zauzimajući nekoliko neprijateljskih uporišta. Žestoke borbe vode se i u pravcu Kupjanska i u oblastima Rabotino i Verbovoj.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )