Foto: Tass

Ruska Federacija je poručila Sjedinjenim Američkim Državama da neće biti kapitulacije Moskve u Ukrajini, rekao je ruski ambasador u Washingtonu Anatolij Antonov.

"Govorimo čvrsto i jasno i nesumnjivo smo sigurni u to, barem ruski diplomati koji ovdje rade, neće biti takve kapitulacije, nikada je neće biti", rekao je Antonov, prenosi TASS.
 
Antonov je istakao da su ciljevi i zadaci "specijalne vojne operacije" jasno definisani.
 
"Sve što želimo je da ne postoji prijetnja Ruskoj Federaciji s područja Ukrajine", dodao je.
 
Naglasio je da Sjedinjene Američke Države guraju Rusiju na pregovore, ali uz uvjet da zaustavi "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini.

"Amerikanci nas, u principu, tjeraju na pregovore sa svih strana, ali pod određenim uslovima, a ja bih naveo tri takva uslova. Prvo, zaustaviti neprijateljstva tokom posebne vojne operacije. Drugo, povući naše trupe iza linije 24. februara ove godine. I treći - pokajati se za sve što smo učinili", precizirao je.
 
Antonov je skrenuo pažnju na činjenicu da se Sjedinjene Države sve više involviraju u sukob s nepredvidivim posljedicama.
 
"Situacija je, međutim, danas izuzetno, izuzetno opasna. Sjedinjene Države su sve više involvirane u sukob s najnepredvidivijim posljedicama za odnose između dviju nuklearnih sila", dodao je.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )