Foto: sputnik

Ruski mirovnjaci su iz tri regiona u Nagorno Karabahu evakuisali pet hiljada ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Od početka aktivnih sukoba ruski mirovnjaci su evakuisali stanovništvo iz Mardakertskog, Martuninskog i Askeranskog regiona. Evakuisano je oko 5.000 ljudi“, rekli su u Ministarstvu.

Naveli su da ruski mirovnjaci nastavljaju da i dalje ispunjavaju svoje zadatke. U saopštenju se dodaje da se održava kontinuirana interakcija sa Bakuom, Jerevanom i Stepanakertom koja je usmerena na spriječavanje krvoprolića i poštovanje humanitarnog prava prema civilima, kao i na osiguranje bezbednosti ruskog mirovnog kontingenta.

Svi evakuisani imaju prostor gdje će odmoriti, obezbjeđena im je hrana, a ruski vojni ljekari im pružaju medicinsku pomoć.

U ruskom Ministarstvu su podsetili da je 20. septembra uz posrijedovanje komande ruskog mirovnog kontingenta, postignut dogovor sa stranama u sukobu o potpunom prekidu ratnih dejstava. U toku je dvadeset četvoročasovni monitoring situacije.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )