Foto: N.N.

Kada pravite salatu od krastavaca nemojte bacati koru, jer od nje možete da napravite osvežavajući čaj za gašenje žeđi.

Osušite koru na suncu, a potom izmrvite. Čaj se pravi tako što se u 200 ml vode stavi kašikica usitnjene kore i kuva se dok se količina vode ne prepolovi. Tokom toplih dana pijte svakodnevno po nekoliko čašica ovog napitka, jer će to ublažiti glavobolju.
 
Istraživanja su pokazala da svakodnevnim ispijanjem čaše soka od krastavca možete da poboljšate pamćenje, ojačate korijen kose i spriječite listanje noktiju.
 
Isjeckajte svijež krastavac, malo ga pošećerite i iscjedite ili izmiksujte u sokovniku. Sok pijte ujutru i na taj način očistite želudac i crijeva. Po želji možete da dodate malo meda kako bi bio ukusniji.
 
Svijež sok od krastavca ima mnogo kalijuma, a sadrži fosfor, natrijum i kalcijum.
 
Riječ je o jednom od najboljih sredstava za izbacivanje tečnosti iz organizma, ali i podmlađivanje kože. Normalizuje visok i nizak krvni pritisak, liječi kožne bolesti, još ako ga pomješate sa sokom od šargarepe dobijete sredstvo protiv reume.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )