Foto: srpskainfo

Legendarni košarkaški trener Dušana Dude Ivkovića sahranjen je u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

Jedan od najuspješnijih evropskih i svjetskih trenera svih vremena preminuo je u četvrtak u 78. godini. Na oproštaju od velikana se nalaze brojna poznata imena svjetske košarke, ali i iz ostalih profesija.
 
Veliki broj sportista, glumaca, političara, sportskih radnika došao je danas da se oprosti od Dude Ivkovica. Tišina, muk, neverica i jecaji promiču pored sanduka proslavljenog trenera koje se nalazi pored crkve na Novom groblju. Među prisutnima su Ivkovićev kum i dugogodišnji prijatelj, Željko Obradović, koji tješi članove porodice, kao i Pero Antić, Nenad Krstić, Žerko Paspalj, Predrag Danilović, Vlade Divac, Nebojša Ilić, Dejan Radonjić, kao i delegacija KK Partizan, koju predvode Novica Veličković i Kosta Perović.Glumac Goran Sultanović održao je govor:
 
– I sam je uspio da bude zvijezda na nebu Srbije, Evrope i svjetske košarke. Ne pristajem, mada znam da nisam u pravu da je ovo rastanak, ovo shvatam kao jedan od onih trenutaka kada on zapakuje svoje golubove, zapali u neki od evropskih gradova da tamo širi filozofiju o košarci. A onda, kad opet pobijedi, bane na Crveni krst, sjedne od nekih kafana i nastavimo nikad dopričane priče o Radničkom koji je imao veliko uticaja na naše vaspitanje, o ljudima sa Crvenog krsta… Nadam se da će se opet pojaviti i da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali… Hvala ti što si me priihvatio kao druga, rekao je Sultanović.Tu su i Dimitris Itudis, Vasilis Spanulis kao i predstavnici brojnih klubova. Prisutni su i članovi bivše jugoslovenske reprezentacije Jure Zdovc i Dino Rađa.
 
Ivkovićevi prijatelji su pustili golubove, koje je i sam trener, uzgajao…
 
– Samo da vam se svima zahvalim ispred porodice, dostojanstveno smo ga ispratili, rekao je unuk legendarnog trenera.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )