Foto: Srpskainfo

Fudbaleri Borca su počeli sa pripremama za narednu sezonu u kojoj će cilj biti odbrana šampionske titule.

Pored toga Banjalučani će igrati u Evropi, krenuće od 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona i zbog toga će im biti potreban kvalitetan igrački kadar.

Od novajlija za sada su ugovore potpisali mladi golman Nikola Ćetković (Željezničar Sport tim) i krilni fudbaler Milan Vušurović (Radnik), a trener Marko Maksimović ističe da su ekipi potrebna još najmanje četiri kvalitetna pojačanja.

– S obzirom na to da bi u slučaju prolaska prvog kvalifikacionog kola Lige šampiona imali najmanje osam evropskih utakmica i da bu nam to zgusnulo raspored utakmica moramo ojačati ekipu. Želja namnje da angažujemo bar pet pravih pojačanja, dakle poslije dolaska Vušurovića želimo još najmanje četiri igrača. Poslije dobrih rezultata i osvajanja titule sigurno je i naših pet-šest igrača interesantno inostranom tržištu, tako da se i zbog toga moramo pojačati i proširiti roster – istakao je trener Marko Maksimović.

Strateg crveno-plavih kaže da je dosta motivisan.

– Za mene je ovo novi početak imamo opet visole ambicije. Osjećam odgovornost, ali sada u sezonu ulazimo sa velikom dozom samopouzdanja. Moramo biti pametni kroz prelazni rok kako bi bili oonkurentni za trofeje. Zadovoljan sam činjenicom da je do sada 90 odsto ekipe ostalo na okupu. Čekamo još da Marko Brtan produži ugovor. Što se tiče igrača do 21 godine poslije Ćetkovića planirako dovođenje još jednog ili dvojice, tako da uz naše mlade fudbalere, koji su već bili tu ili su sada priključeni imamo osam bonus igrača. Ciljano ćemo ih imati u svakij liniji tima – poručio je Maksimović.

Direktor Dejan Lukendić je istakao da će ekipa imati ave potrebne uslove za nesmetan rad.

– Od 18. juna tim će se pripremati na Bledu, u Sloveniju, do tada planiramo da kompletiramo ekipu, mada prelazni rok traje do 13. avgusta i do tada će biti sve otvoreno kada su u pitanju i dolasci i odlasci. Za sada imamo dogovorene dvije pripremne utakmice u Sloveniji, za 22. jun je planiran meč sa Nefčijem, a sedam dana kasnije igraćemo protiv Olimpije – rekao je Lukendić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )