Foto: srpskainfo.com

Svi putevi na području Semberije i Majevice su prohodni a kolovozi očišćeni, potvrđeno je u preduzeću „Bijeljina-put d.o.o.“ koje pokriva oko 750 kilometara putne mreže u Semberiji i Brčko distriktu.

Tehnički direktor ovog preduzeća Aleksandar Kecman naglasio je da su intenzivnije sniježne padavine spremno dočekane.

 – Najviše padavina bilo je na području Majevice, od nasljenih mjesta Priboj, Podgora do prijevoja Banj Brdo.  Dežurne ekipe su na terenu, posuta je so, uklanja se raskvašeni snijeg sa kolovoza. Zastoja nigdje nismo imali – naglasio je Kecman.

On je dodao da preduzeće raspolaže sa 25 mašina sa adekvatnom opremom za zimsko održavanje puteva, potrebnim ljudstvom  i da je na  početku sezone nabavljeno 1.500 tona i oko 5000 tona obrazivnih posipnih materijala.

– Na  tri punkta Bijeljina, Brčko i Lopare, dežura  se 24 sata,  tako da ne očekujemo veće probleme – rekao je Kecman.  

Za održavanje gradskih ulica i trotoara zaduženo je Akcionarsko društvo „Komunalac“. Radnici ovog predzeća od jutros su takođe angažovani na uklanjanju snijega. Na području Semebrije visina snijega je do 7, a u podmajevičkom kraju do 15 centimetara.

Kako Srpskainfo saznaje u dežurnim službama, snijeg nije prouzrokovao probleme u snabdjevanju stanovnika električnom energijom i pitkom vodom.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )