Foto: srpskainfo.com

Zbog dnevnopolitičkih spinova koje Milorad Dodik kreira kao bi spasio sebe i svoju poziciju, on i njegov SNSD mogu dovesti u opasnost Republiku Srpsku, upozorava Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Kaže da se SDS zalaže za izvorni Dejton, ali da ovo što Dodik radi sa najavama vraćanja nadležnosti Srpske, “koje su on i njegov SNSD prenijeli na nivo BiH”, za Republiku Srpsku može biti veoma opasno.

– Ja ne vjerujem u bilo šta od onoga što sada rade i govore iz SNSD. Način na koji kažu da će vratiti ove nadležnosti je potpuno neprihvatljiv bez institucija i bilo kakve pripreme – istakao je Šarović.

Kako je saopšteno iz SDS, Šarović je upitao da li je uopšte moguće da se ovlaštenja na Republiku Srpsku vrate na način kako to sada pokušavaju predstaviti ljudi iz SNSD.

– Ako je moguće, onda u redu, hajde da idemo u Narodnu skupštinu RS, Predstavnički dom i Dom naroda BiH i da vidimo hoćemo li to dobiti, ili će nam se to vratiti. Ili možda Dodik misli da postoji neki treći put. Ako je tako, onda mora javno reći koji je to put. Da li možda misli da je to neki put koji će Srpsku dodatno uvući u opasnost – upitao je Šarović.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )