Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Evropski put Bosne i Hercegovine treba da bude važna tema svim relevantnim političkim subjektima, a zvanični Brisel i EU treba da imaju značajniju ulogu u procesima koji su pred BiH, istakao je danas predsjednik SDS Mirko Šarović.

On dodaje da, nažalost, danas se više ne priča o kandidatskom statusu za članstvo u Evropskoj uniji i niko od domaćih zvaničnika se i ne sekira što je evropski put zaustavljen.

Šarović ističe da bi neko od zvaničnika, na godišnjicu formiranja novog Savjeta ministara, trebalo da objasni zašto imamo stagnaciju na polju reformi i na evropskom putu.

– Ekonomska slika BiH je dramatično loša. 2021. godina će biti jedan od najtežih. Imamo pad svih ekonomskih parametara, od BDP-a, preko novca koji dolazi iz inostranstva, količina novca koji dolazi putem direktnih stranih investicija – navodi Šarović.

On je naglasio da bez ulaganja, novih investicija, bez jačeg izvoza i poboljšanja spoljnotrgovinskog bilansa, BiH ne može krenuti naprijed.

– Danas zavisimo od kredita MMF, a nadležni nam to predstavljaju kao da će nam MMF besplatno pokloniti pare – zaključio je Šarović.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )