Foto: Sputnik

Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastao se u Moskvi sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

 
Putin je Dodiku rekao da se nada da će jačati patriotske snage u Republici Srpskoj i poželio mu uspjeh na izborima koji se u BiH održavaju 2. oktobra, poručivši da će to jačati saradnju Republike Srpske i Rusije.

„Kod vas su izbori, želim da vam poželim uspjeh. Nadam se da će posle glasanja tako i biti. Nadam se da će pozicije patriotskih snaga jačati što će nam omogućiti da i dalje razvijamo plodotvornu i uzajamno korisnu saradnju“, rekao je ruski predsjednik.
 
Dodik je predsjedniku Rusije rekao da njegova privrženost Dejtonskom sporazumu čuva Republiku Srpsku.

"Za nas je uvijek važno da imamo prijatelje kao Vi. Tačno je, imamo izbore ja sam se kandidovao za predsjednika Republike Srpske, sve ankete govore da tu neće biti problema. Nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Dodik.
 
Dodik je izrazio privrženost saradnji sa Rusijom.

„Želio bih da kažem da sam i dalje privržen realizaciji naše saradnje, koja je za nas veoma značajna“, rekao je on.

Ruski predsjednik podržao je ideju o održavanju prijateljskog fudbalskog meča između BiH i Rusije 19. novembra u Sankt Peterburgu.

„Sport treba da ujedinjuje a ne da dijeli ljude i zbog toga se nadam da će se taj sportski događaj o kojem ste govorili održati i imati svoju ulogu u razvoju sporta i odnosa među ljudima“, rekao je Putin.

Dodik je Putinu iznio ideju o održavanju meča, napominjući da je jedan dio BiH protiv toga. On je dodao da se nada da će se utakmica odigrati.

„Iako veći dio BiH to ne želi, mi se nadamo da će taj datum ostati, 19. novembar“, rekao je on.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )