Sastojak uz koji pečeni krompir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Izvor: N1
×
0
Podijeli
Foto: pixabay
Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krompir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda.
“Ovaj pečeni krompir izazvaće vam pravu zavisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti”, napisala je Laura u svojoj objavi, piše Daily Mail, a prenosi Večernji list.
Sastojci:
2 kg crvenog krompira
2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
Višenamjenski začin
So i biber
1 – 2 kašike meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru
Priprema:
Zakuvajte lonac vode i dodajte krompir. Krompir kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
Dok se krompir kuva, zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusovih.
Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.
Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom. Uživajte!