Foto: null

Ove slasne šnicle možete servirati uz krompir pire.

Sastojci:


500 g mljevenog mesa

1 glavica crnog luka

2 čena bijelog luka

malo sredine hljeba

1 jaje

malo crvene slatke mljevene paprike

mljeveni biber

malo prezli


Evo šta sve sadrže ove fantastične faširane šnicle, koje se peku! 


Priprema:


Hljeb potopiti u mleko pa ostaviti malo, a zatim ga iscijediti i staviti u meso.


Dodati sitno sjeckan luk jedan i drugi, jaje, papriku, biber, prezle i dobro izjednačiti.


Ruke malo premazati uljem, vaditi kuglice, malo pritisnuti rukama i ređati u pleh u koji ste obložili pek papirom.


Malo ih premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 45 minuta

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )