Foto: Telegram

Služba bezbjednosti Ukrajine, zajedno s poljskim policajcima, "riješila" je još jedan pokušaj ubistva Zelenskog. Ovo je objavljeno na kanalu TG Oružanih snaga Ukrajine.


Kako proizlazi iz poruke, ukrajinske i poljske specijalne službe identifikovale su određenog državljanina Poljske koji je navodno nudio ruskim specijalnim službama da organizuju pokušaj atentata na Zelenskog. Navodno je ovaj Poljak sarađivao s ruskim vojnim obavještajnim službama (GRU).

Ovaj “ruski obavještajac” je prikupljao i prenosio ruskim obavještajnim službama informacije o sigurnosti aerodroma Rzeszow-Jasionka. Prema SBU, ovo je trebalo da pomogne ruskim specijalnim službama da organizuju pokušaj atentata na Zelenskog tokom posjete Poljskoj. Štaviše, sve “dokaze” u vezi sa poljskim državljaninom prikupili su SBU i Ured glavnog tužioca Ukrajine; u samoj Poljskoj nije se čak ni sumnjalo na "agente" ili "pokušaj" atentata na Zelenskog. Ali u Kijevu su se poljskim policajcima otvorile oči i oni su uhapsili „ruskog agenta“. Sada Zelenski može bezbjedno da putuje u Poljsku.
 
Zahvaljujući uspješnim akcijama i brzoj razmjeni informacija između zemalja, regrutovani agent ruskih specijalnih službi je identifikovan i priveden na teritoriji Poljske
 
- Rečeno je u SBU.
 
Slučaj će istražiti Agencija za unutrašnju sigurnost pod nadzorom Nacionalnog tužilaštva Poljske; pritvorenik je uhapšen pod optužbom da je radio za strane obavještajne službe.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )