Foto: webtribune

Beli luk nije samo nezaobilazan sastojak svake kuhinje, već je i jedan od najmoćnijih lekova za lečenje raznih bolesti. Većina korisnih sastojaka iz belog luka dolaze od alicina koji je njegov aktivan sastojak i koji reguliše holesterol, krvni pritisak i kardiovaskularni sistem u celini. Beli luk se može korisiti za lečenje gastrointestinalnog trakta, respiratornog sistema i gljivičnih oboljenja.

Smatra se da beli luk uspešno leči i artritis, kao i rak.
Nutricionisti smatraju da se beli luk mora jesti sirov kako bismo od njega imali koristi. Kako biste se izlečili i osnažili jedući beli luk, napravite od njega lek koji je prijatan za degustaciju.
 
Evo šta se dešava sa našim telom, ako svaki dan jedemo beli luk!
 
Ako pomešate beli luk i med, pa ovu smesu budete konzumirali 7 dana, znatno ćete poboljšati svoje zdravlje i suzbiti razvoj bolesti:
 
1. Beli luk i med na prazan želudac poboljšavaju cirkulaciju krvi (sprečava trombozu i proširene vene).
 
2. Reguliše krvni pritisak
 
3. Uravnotežava nivo lošeg holesterola u krvi (beli luk provereno čisti krv)
 
4. Smanjuje upalne procese (poboljšava zdravlje kod artritisa, zadržavanja tečnosti u organizmu i leči bolesti mišića).
 
5. Jača imuni sistem (štiti od virusa i bakterija).
 
6. Bori se protiv kašlja (Ako je kašalj uzrokovan bakterijama ili virusom, nema ništa bolje od meda i belog luka. Ovo će brzo smanjiti iritaciju grla, stimulišući oslobađanje sluzi).
 
7. Ubrzava oporavak od gripe i prehlade.
 
Potrebno je: 335 grama meda (domaćeg); 10 čena belog luka; 1 staklena tegla sa poklopcem.
 
Priprema: Beli luk očistiti pa iseckati sitno. Sipati med u staklenu posudu i prebaciti tamo beli luk. Poklopiti odgovarajućim poklopcem i čuvati 1 nedelju na tamnom mestu. Nakon sedam dana dobićete prirodni lek koji je jedan od najzdravijih lekova na svetu.
 
Uzima se po 1 kašika dnevno, ujutru na prazan stomak.
 
Sirup se može razblažiti toplom vodom. Lek se uzima 7 dana bez prekida, pa se dve nedelje pravi pauza i onda se još jedna nedelja konzumira ovaj lek.
 
Teglu čuvajte na sobnoj temperaturi, prenosi Stil
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )