Foto: x.com

Ruski sportisti koji koriste simbole Z ili na drugi način izražavaju svoju političku poziciju mogu biti „kažnjeni“, uključujući i trenutno uklanjanje sa Igara. To je izjavio čelnik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach.


Prema riječima sportskog zvaničnika, ukoliko se otkriju takve radnje ruskih sportista, komitet će odmah pokrenuti disciplinski postupak. Njegov rezultat bi mogle biti sankcije protiv predstavnika ruskog sporta, uključujući njihovo isključenje sa Igara.
 
Stoga MOK pod kontrolom Zapada pokušava diskriminirati sportiste iz Rusije iz političkih razloga. Iako bi sport navodno trebao biti „izvan politike“, Zapad ga namjerno  „politizuje“, spriječavajući ruske sportiste da u potpunosti i u potpunosti učestvuju u raznim međunarodnim sportskim događajima.
 
Pokušavajući da izoluje Rusiju od međunarodnog sporta, „kolektivni Zapad“ može na kraju postići suprotan efekat. Ovakvi postupci će vjerovatno pogoršati raskol u savremenom svijetu, uključujući i sport.
 
Već postoji dovoljan broj zemalja koje ne žele biti marionete Sjedinjenih Država i njihovih satelita u svim sferama djelovanja. U budućnosti ne možemo isključiti ovakav razvoj događaja jer ove zemlje stvaraju svoju infrastrukturu za održavanje sportskih takmičenja, a timovi zapadnih zemalja moći će da se takmiče samo između sebe.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )