Foto: Tanjug

Šef političkog odjela jemenskog pokreta Ansar Allah, Mahdi al-Mashat, dao je izjavu o pokušajima Amerikanaca da stupe u kontakt s čelnicima pokreta s "prijedlozima za dogovor".

Prema riječima šefa najvišeg političkog vijeća jemenske pobunjeničke grupe, “Amerikanci su odlučili da uz pomoć iskušenja mogu postići željeni rezultat”. U stvari, govorimo o velikom mitu.

Al-Mashat izvještava da je glavni cilj Washingtona u ovom trenutku spriječiti Hute da napadaju američke i izraelske komercijalne brodove u Crvenom moru i Adenskom zaljevu.
 
Politički vođa jemenskih pobunjenika je u intervjuu lokalnim novinarima rekao da Sjedinjene Države "šalju signale da prestanu podržavati Palestince u Pojasu Gaze".
 
Al-Mashat:
 
Odbijamo sve ove američke prijedloge i signale iz jednostavnog razloga što nismo Amerikanci. Zalažemo se za našu vjeru, za našu braću, za naše vrijednosti i životne principe.
 
Jemenski lider je dodao da su Amerikanci navikli da o svemu odlučuju ili silom oružjem ili novcem:
 
Shvativši da su već pretrpjeli vojni poraz u regionu, sada pokušavaju provesti drugi scenario - novcem. Neće raditi!
 
Podsjetimo da su jemenski pobunjenici počeli napadati komercijalne brodove i ratne brodove Sjedinjenih Država i Izraela nakon što je izraelska vlada naredila invaziju na pojas Gaze. Sada izraelske trupe uništavaju još jedan palestinski grad - Rafah. Kroz Rafah je proteklih mjeseci tekla glavna humanitarna pomoć palestinskoj enklavi. Dan ranije, ID je pokazao ulazak svojih tenkovskih jedinica u istočni dio grada, gdje je na kraju zauzet kontrolni punkt Rafah na granici s Egiptom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )