Foto: facebook

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić danas se sastao sa šefovima ukrajinske i makedonske diplomatije Dmitrom Kulebom i Bujarom Osmanijem u Berlinu, a tokom odvojenih razgovora, kako je saopšteno crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova, između ostalog, dotakli su se i pitanja autokefalnosti takozvane Crnogorske pravoslavne crkve.

"Kuleba je poželio Crnoj Gori da obnovi svoju autokefalnost u što skorije vrijeme, kao što je to Ukrajina uradila poslije više stotina godina borbe, smatrajući to u datim okolnostima temeljnim pitanjem odbrane nezavisnosti države", navedeno je u saopštenju, a prenose podgoričke Vijesti.
 
Krivokapić je imao i odvojen susret s ministrom spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem kojem je, kako se navodi, čestitao "obnovu Ohridske arhiepiskopije kao kanonske pravoslavne crkve", što je, kako je kazao, osnov za formalno dobijanje Tomosa.
 
"U zajednickoj želji za skorom obnovom pravoslavne crkve Crne Gore, Krivokapić je iskazao posebno priznanje za istrajnost koja je trajala od uspostavljanja Republike Sjeverne Makedonije u sastavu SFRJ".

Podsjećamo, u prethodnom periodu gospodin Krivokapić bio je jedan od zagovornika sekularizma i ne miješanja vjerskih zajednica u državne poslove! Očito da se u međuvremenu "nešto promijenilo" pa imamo miješanje Krivokapića u uređenje crkvenih odnosa!
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )