Foto: N/FS BIH

Savo Milošević je svoju misiju na klupi reprezentacije BiH počeo pobjedom nad Lihtenštajnom u gostima od 2:0, ali su onda uslijedila dva teška poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prvi od Portugala u Zenici (0:5), a onda i preksinoć u Luksemburgu rezultatom 4:1.
 
Bivši trener Partizana je tako brzo došao na udar kritika u tamošnjoj javnosti, ali po povratku u Sarajevo, u susret duelu sa Slovačkom, Savo Milošević je otkrio da se svjesno upustio u rizik kada je u pitanju način igre njegovog tima, i to zbog želje da na vrijeme vidi na koje igrače će moći da se osloni u martovskom baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, što je glavni cilj nacionalnog tima BiH.

– Porazi su uvijek zaista bolni i nikome se ne dopadaju, ali je realnost takva. Nadam se da niko nije pomislio da će ovaj put do baraža i baraž biti lagan. Možda zahtijevi koje postavljam pred momke jesu viši od njihovih mogućnosti, ali sam prisiljen da to uradim. Ova utakmica i susret sa Slovačkom pokazaće ko može, a ko ne može. Ne smijemo imati nijednu dilemu ili zabludu kad dođemo u baraž. Svjesno negdje i rizikujem rezultat, ali neke stvari moramo vidjeti. Najmanji je problem napraviti bunker neki, ali od toga nemamo ništa – izjavio je Milošević.

Sada mu je slika o mogućnostima igrača mnogo jasnija, pišu Sportske.net.
 
– Rekao sam poslije utakmice da nije bilo intenziteta trke na utakmici, nije jasno do kraja kada vidim odnos nekih igrača u poređenju sa nekim drugim. Iz toga proizilazi dosta stvari na terenu, da koncentracija nije od prvog minuta na nivou, da primimo gol na postavljenu odbranu, a o drugom nemam komentar, to nisu fudbalske stvari na koje bih mogao reagovati, preventivno ili u toku igre. Evidentno je kad ova ekipa primi gol onda dodatno psihološki padne i dobijemo tu lančanu reakciju.
 
Ne volim da se pravdam niti sam neko ko traži opravdanja, ali ja bih volio da smo svi na okupu te da konkretno radimo pripremu za baraž. Ja nisam potencirao te stvari jer bi ispalo da tražim alibi za te stvari.
 
Ja vjerujem da vidim sve, i ja i moji pomoćnici. Neki igrači su me uvjerili da mogu, neki da ne mogu. Ružno je da govorim o imenima javno kao selektor, ali jasno mi je koji mogu i oni koji ne mogu. Jasno mi je da neki pokazuju ekstremnu želju bez obzira na igru tima. Ne treba biti stručnjak da se vide te neke stvari – konstatovao je Milošević.
 
S tim u vezi, najavio je i iznenađenja u izboru igrača kada bude došlo vrijeme za baraž.

– Momenat za precrtavanje će biti u martu, vjerujem da će mnogi biti iznenađeni. Ja sam njima rekao pre ovih utakmica, ja sam tu da biram na osnovu onoga što vidim na terenu. Ne na osnovu priča već na osnovu onoga što vidim na terenu. Teren je nemilosrdan, pokazuje ko može i ko hoće. Nemam sumnje da hoće svi, ali neki hoće više – zaključio je Milošević.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )