Foto: Wikipedia

Glumac i pjesnik Rade Šerbedžija gostovao je u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" i govorio o svom identitetu.

"Ako me pitaš šta sam, ipak kad sve zbrojim, naročito u posljednje vrijeme se tako osjećam, ja sam Krajišnik, ja sam čovjek, ja sam Srbin iz Hrvatske", rekao je.

Dodao je da se kao glumac osjeća nadnacionalno, jer je tokom svoje višedecenijske karijere imao priliku da sarađuje sa rediteljima širom Jugoslavije.

"To je moje najtačnije obilježje, ali na tragu Nikole Tesle, koji se ponosi, kao što je rekao, svojim srpskim rodom i hrvatskom domovinom. Ja sam rođen u Hrvatskoj, to je moje najbliže obilježje mentaliteta, tamo sam završio škole, tamo sam se počeo da se bavim umjetnošću", rekao je.

Šerbedžija i njegova supruga Lenka Udovički su u saradnji s organizacijom Art Doc iz Harkova organizovali umjetnički kamp za umjetnike i djecu koji su izbjegli iz Ukrajine.
 
"Ukrajina i situacija s izbjeglicama, čiji su gradovi zapaljeni, naravno da podsjeća na naše stvari koje su se tu događale po cijelom prostoru bivše Jugoslavije, a naročito u Hrvatskoj, gdje su poneki gradovi bili bombardirani, a ljudi raseljeni i unesrećeni. Strašno je što se to ponavlja", izjavio je za portal 24sata.
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )