Foto: N.N.

SARAJEVO - Dugoočekivana domaća serija "Kosti" premijerno će biti prikazana 18. avgusta 2020. godine u 22 časa u Bosanskom kulturnom centru, u sklopu programa "Pretpremijere serije" ovogodišnjeg Sarajevo film festivala. Za festivalsku publiku i stručnu javnost ovo je jedinstvena prilika jer će ekskluzivno pogledati prve dvije epizode napetog trilera kojeg željno iščekuje cijela regija.

Nakon velikog uspjeha serije i filma "Meso", "Kosti" dolaze kao drugi dio trilogije smještene u Banjaluci. Iza serijskog projekta, koji će na jesen doživjeti televizijsku premijeru, stoje "Bosonoga produkcija" iz Banjaluke i Radio-televizija Srbije. "Kosti" su snimane prema scenariju Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, dok produkciju potpisuje Brankica Janković.

"Izuzetno smo počastvovani što ćemo našu seriju premijerno prikazati na Sarajevo film festivalu. U umjetničkim krugovima ova filmska smotra važi za jednu od najreprezentativnijih manifestacija, tako da smo s radošću prihvatili poziv da budemo rame uz rame sa velikim filmskim umjetnicima i ostvarenjima koje će sarajevska publika i svi gosti imati priliku da vide", istakla je Brankica Janković, producent i direktor serije.

"Kosti" donose priču o ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrijednosti. Radnja se dešava u Banjaluci i prati život dva čovjeka koje, na prvi pogled, povezuje samo ime - Kosta.

"Dok Kosta Govoruša, izbjeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preživi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije. Jedan razgovor za posao na koji dolazi Kristina, jedna marketinška ponuda Zorice Gajić i jedan čin nasilja u osiguravajućoj kući 'Astorija' kod poznatog privatnika Mirka Kovača nepovratno će spojiti sudbinu ta dva junaka", otkriva reditelj serije Saša Hajduković.

Ovo je priča o dvojici otuđenika koji, pogođeni traumom iz rata, ne mogu da se uklope u razoreno i korumpirano društvo. Svako na svoj način i svaki u svoje vrijeme - imaće svoju ličnu osvetu. Hajduković dodaje da "Kosti" pričaju priču o nemogućnosti da nacrtamo granicu između dobrih i loših; svi su i dobri i loši, samo ih razlikuje jedna stvar: želja za promjenom, pokajanjem, ispovijedanjem svojih grijehova.


Glavne uloge tumače Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )