Foto: N1

Tužilaštvo Brčko distrikta dokazalo je krivicu muškarca čiji su inicijali M.M. /61/ za bludne radnje nad devetogodišnjom djevojčicom, a brčanski Osnovni sud nepravosnažno ga je osudio na šest mjeseci zatvora.

Tužilaštvo je procesuiralo muškarca M.M. jer je u julu, 2019. godine, u Brčkom, potpuno svjestan uzrasta devetogodišnje djevojčice, u namjeri da zadovolji svoju seksualnu pohotu, od žrtve tražio da ga dodiruje po intimnim dijelovima tijela i rukom je dodirnuo po lijevoj nadbutini.
 
S obzirom na uzrast djevojčice, postupak osuđenog izazvao je kod nje osjećaje straha, uznemirenosti i ugroženosti, koji su se manifestovali i u obliku postraumatskih stresnih reakcija, navedeno je u optužnici.
 
Tužilaštvo je u saradnji sa policijom Brčko distrikta odmah otkrilo i privelo osumnjičenog i sprovelo istragu, nakon čega je protiv njega ubrzo podiglo optužnicu za krivično djelo bludne radnje.
 
Tužilaštvo će ovu sudsku odluku pobijati žalbom, koju može uložiti i optuženi.
 
Imajući u vidu stepen društvene opasnosti ovakvih krivičnih djela na štetu djece, Tužilaštvo u okviru svojih nadležnosti nastoji da doprinese oštrijoj kaznenoj politici i strogom kažnjavanju njihovih počinilaca, navedeno je u optužnici.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )